Keunggulan Serat Optik Plastik

2022-04-15

Serat Optik Polimér (POF) nyaéta Serat Optik anu diwangun ku bahan polimér indéks réfraktif tinggi salaku inti serat sareng bahan polimér indéks réfraktif rendah salaku cladding.Sapertos serat optik quartz, serat optik plastik ogé ngagunakeun prinsip pantulan total cahaya.Inti serat optik nyaéta sedeng padet lampu sareng cladding mangrupikeun médium padet lampu.Ku cara kieu, salami sudut asupna cahaya pas, sinar cahaya bakal dipantulkeun terus-terusan di jero serat optik sareng dikirimkeun ka tungtung anu sanés.

Kaunggulan tina serat optik plastik

Komunikasi serat optik boga tilu kaunggulan leuwih listrik tradisional (tambaga) komunikasi kabel: kahiji, kapasitas komunikasi badag;Kadua, éta boga gangguan anti éléktromagnétik alus jeung kinerja karusiahan;Katilu, beuratna hampang sareng tiasa ngahemat seueur tambaga.Contona, peletakan kabel optik 8-inti panjang 1000 km bisa ngahemat 1100 ton tambaga jeung 3700 ton timah ti peletakan hiji kabel 8-inti panjangna sarua.Ku alatan éta, sakali serat optik jeung kabel optik kaluar, éta disambut ku industri komunikasi, nu dibawa revolusi dina widang komunikasi jeung babak investasi jeung ngembangkeun upsurge.Sanaos serat optik quartz (kaca) ngagaduhan kaunggulan anu disebatkeun di luhur, éta ngagaduhan kalemahan anu parah: kakuatan rendah, résistansi flexural anu lemah sareng résistansi radiasi anu goréng.

Dibandingkeun jeung serat optik quartz, serat optik plastik mangrupa salah sahiji bahan pikeun industri informasi kalawan significance téoritis panalungtikan sarta prospek aplikasi dina widang Élmu Polimér dina 20 taun panganyarna.Cai mibanda ciri di handap ieu:

(1) Diaméterna ageung, umumna dugi ka 0,5 ~ 1mm.Inti serat badag ngajadikeun sambungan na basajan tur gampang pikeun align, ku kituna panyambungna suntik molding mirah bisa dipaké sarta biaya instalasi pisan low;

( 2) The aperture numeris (NA) badag, ngeunaan 0.3 ~ 0.5, sarta efisiensi gandeng jeung sumber lampu jeung alat panarima tinggi;

(3) Modél utilitas gaduh kaunggulan bahan murah, biaya manufaktur rendah sareng aplikasi anu lega.


waktos pos: Apr-29-2022