Naon kabel serat optik PMMA?

2021-04-15

Serat Optik Plastik (POF) (atanapi Serat Pmma) nyaéta serat optik anu didamel tina polimér.Sarupa jeung serat optik kaca, POF transmits cahaya (pikeun katerangan atawa data) ngaliwatan inti serat.Kaunggulan utama na leuwih produk kaca, aspék séjén anu sarua, nyaeta ketahanan na handapeun bending jeung manjang.Dibandingkeun sareng serat optik kaca, biaya serat PMMA langkung handap.

Sacara tradisional, PMMA (akrilik) ngandung inti (96% tina bagian melintang dina serat 1mm diaméterna), sarta polimér fluorinated mangrupakeun bahan cladding.Saprak ahir taun 1990-an serat gradasi-indéks (GI-POF) anu langkung luhur dumasar kana fluoropolymer amorf (poli(perfluoro-butenylvinyl éter), CYTOP) parantos mimiti muncul di pasar.Serat optik polimér ilaharna dijieun maké ékstrusi, kontras jeung métode narik dipaké pikeun serat kaca.

Serat PMMA disebut serat optik [konsumen" kusabab serat sareng tautan optik anu aya hubunganana, konektor, sareng pamasangan sadayana murah.Kusabab karakteristik atenuasi sareng distorsi serat PMMA, aranjeunna biasana dianggo pikeun aplikasi-speed rendah, jarak pondok (dugi ka 100 méter) dina alat-alat bumi digital, jaringan bumi, jaringan industri, sareng jaringan mobil.Serat polimér perfluorinated biasana dianggo pikeun aplikasi anu langkung gancang sapertos kabel pusat data sareng ngawangun kabel LAN.Serat optik polimér tiasa dianggo pikeun sensing jauh sareng multiplexing kusabab béaya rendah sareng résistansi anu luhur.

Keunggulan PMMA:
Henteu aya listrik dina titik iluminasi- kabel serat optik ngan ukur mawa cahaya ka titik cahaya.Illuminator sareng listrik anu nyayogikeunana tiasa sababaraha yard jauhna tina objék atanapi daérah anu cahayana.Pikeun cai mancur, kolam renang, spa, pancuran uap atanapi sauna - sistem serat optik mangrupikeun cara anu paling aman pikeun nyayogikeun cahaya.

Taya panas dina titik katerangan - kabel serat optik mawa euweuh panas kana titik katerangan.Henteu aya kasus tampilan anu langkung panas sareng teu aya deui anu kaduruk tina lampu sareng alat anu panas teuing, sareng upami anjeun nyaangan bahan anu sénsitip panas sapertos tuangeun, kembang, kosmétik atanapi seni rupa, anjeun tiasa gaduh lampu anu terang, fokus tanpa panas atanapi karusakan panas.

Henteu aya sinar UV dina titik katerangan - kabel serat optik henteu mawa sinar UV anu ngancurkeun dugi ka titik katerangan, naha éta musium hébat di dunya sering nganggo Lampu Fiber Optic pikeun ngajagi harta karun kuno.
Gampang sareng / atanapi pangropéa jauh - naha masalahna nyaéta aksés atanapi genah, sistem serat optik tiasa ngajantenkeun lampu-lamping deui.Pikeun fixtures nu hese diaksés, illuminator nu bisa lokasina di tempat nu leuwih gampang pikeun ngahontal, sarta pikeun sababaraha lampu leutik (lampu tangga, lampu paver atawa chandelier) ngarobah hiji lampu illuminator tunggal ulang lampu unggal lampu sakaligus.

Pikeun ngajaga barang-barang anu rapuh sareng berharga, sistem serat optik nyayogikeun cahaya anu terang tapi lembut.


waktos pos: Apr-29-2022